|
|
DAMARYOLU SAĞLIK EKİBİ İÇİN DAMARYOLU YENİLİKLER
EĞİTİM BROŞÜRLERİ |
Venöz yapının korunması lBöbrek yetmezliğine aday tüm hastalarda her iki kol venleri korunmalıdır. lSefalik ven hiçbir şekilde kan almak veya i.v infüzyon için kullanılmamalıdır. lMümkün olduğunca el sırtı veya ayak venleri tercih edilmelidir. lHastaların venleri gereksiz aşırı kan tetkikleri ile bozulmamalıdır.
Erken Fistül Açılması –Hastaların fistül için erken şekilde cerraha yönlendirilmesi gerekir. –Fistülün hastaya verebileceği zarar minimum olup, katater takılmasının yaratabileceği öldürücü risklere sahip değildir. –Diyalize başlandıktan sonra hasta üst ekstremite venleri zedelenmiş hatta subclavian kataterle cerrahın karşısına gelmektedir.
Diyaliz Personelinin bilgilendirilmesi lDiyaliz hemşireleri ve doktorları genel olarak fistüller konusunda yeterli bilgiye ve tecrübeye sahip değildir. lDiyaliz personeli fistüllerin muayenesi, kullanımı ve olası problemler açısından bilgilendirilmelidir.
|
BÖBREK YETMEZLİĞİ HEMODİYALİZ PERİTON DİYALİZİ BÖBREK NAKLİ
|
|
Bu sitenin son güncelleştirilme tarihi 16/03/10 Yararlanılan Kaynaklar Bu sitede yer alan bilgiler, hasta eğitimi amaçlıdır. Tedaviniz için doktorunuza danışınız. Her hakkı saklıdır. - © Copyright 2010 - Edited and Designed by Dr.Mesut KÖSEM |